Handlekurv
Tinde
 
Vår testvinnende lettvektsserie heter Tinde. Denne lavvomodellen er både lett, prisgunstig og solid. Duken er produsert av grønn ripstop polyester. Topphatten er i samme stoff, og stormmatten er i kraftigere oxfordpolyester. Stangen er laget i aluminium for å spare vekt og er teleskopisk.
 
 
 

Tinde 8 på speidertur
Som plugger har vi valgt kraftige stålplugger i vinkel. Disse er noe tyngre enn aluminiumplugger, men er mye mer solide. De fleste har vel opplevd plugger som ikke greier å holde teltet oppe, eller bøyer seg ved først forsøk.

Tinde 16 på Velmunden padleeldorado
Vi har Tinde i 2 størrelser 8 og 16 personers.  Dvs 5 meter i diameter på Tinde 8 og 6 meter i diameter på Tinde 16.

Denne lavvo typen trenger bare vanlig rengjøring og tørking som vedlikehold. Alle sømmer er doble og tapede slik at de er vanntette.

Ved oppsett av alle typer enstangslavvoer er det viktig å benytte alle bardunene. Det er disse som gjør at lavvoen tåler vind. Bruker man ikke alle bardunene og holder disse stramme vil belastningen på stangen kunne bli for stor. Tinde har blitt behørig testet under alle værforhold, og tåler kraftig vind så lenge oppsett og etterstamming av bardunene er riktig utført.

Det er også veldig viktig at stangen står helt i lodd når lavvoen er i bruk. Skjevt montert stang kan føre til bøyd stang eller skade på denne.

 
 

    Tinde 8 Tinde 16
Diameter   500 cm 600 cm
Høyde   350 cm 350 cm
Vekt   8,3 kg 9,8 kg
Farge   Grønn Grønn
Duk   Polyester ripstop Polyester ripstop
Vannsøyle   4500 4500
Dør   1 Glidelås svart 1Glidelås

svart
Stang   Aluminium Aluminium
Plugger   28 stk 21 cm stål 34 stk 21 cm stål
Barduner   12 stk 15 stk
Pakksekk   L. 76 cm Ø 22 cm L. 76 cm Ø 28 cm